Кухня закладу не дивує чистотою, а в туалеті бігають таргани.
У столиці в елітних ресторанах політикам та столичному бомонду замість дорогої риби підсовують скумбрію і наливають шмурдяк. Про це йдеться в сюжеті "Грошей".
Територія закладів для товстосумів охороняється наче режимний об'єкт і потрапити туди можуть лише обрані. А ціни на ексклюзивні страви зашкалюють.
Чи означає захмарна ціна хорошу якість, перевіряли "Гроші". Журналістка програми влаштувалася до одного з найдорожчих ресторанів столиці. З вільних вакансій їй запропонували хостес, тобто з посмішкою зустрічати заможних клієнтів і проводити їх до столиків.
Виявилось, що для заможних гостей в ресторані лише елітні страви. Тут і качка по-пекінські за 1676 гривень, котлетки з м'яса майже за 800 гривень і імператорські суші за 1500 гривень.
Водночас, елітна кухня не дивує чистотою - все, що не вміщується на столі, кухарі кидають на підлогу, а в туалеті і взагалі можна зустріти таргана.
За словам працівників ресторану, тарганів там не багато, а от клієнтів вистачає.
"Тут щодня вже стільки років їдять директори найголовніші. Раніше Тіна ходила з своїм чоловіком, Гайтана постійно ходила, Борисюк, Кузьма, Педан зі своєю дівчиною", - розповіла офіціантка.
Серед нещодавніх резервів помічений і український прем'єр Микола Азаров з дружиною.
"Прийшли, посиділи на 9800 тисяч за вечір. Вино, коньяк 54 року - 920 грн 150 грам коштує.
Мій колега жаліється, що чайових залишили як кіт наплакав", - зазначила кухар.
"Обслужив. Все гарно, як треба. Сотка - це не чай, це так, після роботи в бар зайти", - заявив офіціант.
Жадібних клієнтів в ресторані не люблять, тим більш політиків. "Таке жлоби іноді приходять, нещодавно був Колісниченко. Замовив чай, попросив долити окропу. Ну ми долили, з-під крана, з хлорочкою, як треба", - розповіла офіціантка.
За словами робітників закладу, найкращі гості тут – це п'яні гості, їм можна підсунути що завгодно. З тверезими поводяться обережніше, кухар по секрету розповідає, що м'ясо страуса дуже нагадує курятину, а коштує у 50 разів дорожче.
"Та хто там знає, яка страусятина", - говорить він.
Теж саме можна провернути і з рибою. Наприклад, замість дорогої риби подають звичайну скумбрію.
Та найбільший прибуток в ресторані за рахунок випивки - за пляшку французького "Петрюс" 89 року треба віддати щонайменше 18 тисяч гривень. Вино офіціанти зазвичай розводять. Правда, бармен розповідає, що дурять не усіх, бо ж одразу видно, чи людина розбирається у дорогих напоях.
Усі інші напої офіціанти намагаються подавати з купою льоду, щоб клієнт не здогадався, що замість дорогого "Шардоне" холодний шмурдяк.
Усе, на чому заощадили, після роботи іде на столи кухарів і офіціантів.
Раніше повідомлялося, що "найбідніші" депутати в Раді живуть на стипендію дітей та їздять у громадському транспорті.