В очікуванні американських санкцій різко обвалилися акції російського "Аерофлоту"

В очікуванні американських санкцій різко обвалилися акції російського "Аерофлоту"

Фото: Getty Images

Уранці показник падіння склав 11%.

Цінні папери найбільшої російської й державної авіакомпанії "Аерофлот" на торгах уранці 9 серпня здешевшали одразу на 11%. Таке стрімке падіння – через анонсовані американські санкції проти перевізника.

Під час відкриття біржових торгів на Московській біржі падіння склало 8%. Ціна закриття попереднього дня склала 111,85 рубля за акцію; ціна відкриття 9 серпня - вже 108 рублів. Після чого продовжила падіння до рівня нижче 104 рублів. Пізніше падіння прискорилося, акції стали коштувати менше 100 рублів. Станом на 10:40 за московським часом вони торгувалися на позначці 99,10 рубля, тобто падіння склало 11,09%. Про це пише РБК.

Нагадаємо, у середу, 8 серпня, у Росії почав падати рубль через новину про подробиці американського законопроекту про нові санкції проти Росії. "Акт про захист американської безпеки від агресії Кремля 2018" пропонує об'єднати всі американські обмеження проти РФ в одну базу, створити спеціальний санкційний офіс і визнати Москву "спонсором тероризму". Про це пише РБК.

Згодом стало відомо про ще одну порцію американських санкцій проти Росії – через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському місті Солсбері. Нові обмеження наберуть чинності орієнтовно 22 серпня. У Державному департаменті США введення нових санкцій пояснили тим, що Росія, яку Вашингтон вважає винною в отруєнні, порушила міжнародне право, застосувавши отруйну речовину "Новачок". Анонсовані санкції стосуватимуться заборони на експорт до Росії товарів, які можуть бути пов'язані з національною безпекою. Тобто заборона діятиме на постачання електронних пристроїв та їхніх компонентів, у тому числі й тих, що використовуються в авіаційній галузі. Про це пише Reuters. У США пригрозили Росії й другою порцією санкцій - у разі, якщо протягом трьох місяців Москва не надасть гарантій, що не використовуватиме хімічну зброю і не погодиться на допуск міжнародних інспекторів. Другий етап санкцій передбачає зниження рівня дипломатичних відносин, заборону авіакомпанії "Аерофлот" літати до США, скорочення до мінімуму взаємної торгівлі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація