В Одесі шахраї заволоділи нерухомістю Фонду гарантування на 144 млн гривень

В Одесі шахраї заволоділи нерухомістю Фонду гарантування на 144 млн гривень

Фото: Pixabay/reksik004

Фонд гарантування звернувся до Мін'юсту з вимогою скасувати переоформлення прав власності на нерухомість.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє про незаконне переоформлення права власності на один з найбільш ліквідних активів "Платинум банку". Йдеться про понад 11 тис кв.м. нежитлової нерухомості, що розташовується у самому центрі Одеси, оціночною вартістю 144 млн гривень.

Про це у понеділок, 1 жовтня, повідомляє прес-служба Фонду.

Зазначається, що спроба незаконного заволодіння майном банку реалізована за наступною схемою: із Реєстру речових прав на нерухоме майно без жодних пояснень вилучено запис про право власності на об’єкт ПАТ "Платинум банк". "Так само без пояснень та документальних підстав перереєстровано майно на фізичну особу – Садігов Фаміл Тофік Огли, який на основі акту приймання- передачі (без номера, дати і без прикріплення його копії до Реєстру речових прав на нерухоме майно) передав права на майно банку юридичній особі – ТОВ "Садіг Тофік", створеній рівно за день до проведеної "оборудки", - йдеться у повідомленні.

"Показово, що легітимізувала шахрайство Грицай Наталя Володимирівна, реєстратор КП Березанської сільради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації", щодо дій якої у Міністерстві юстиції уже розпочато перевірку", - підкреслюється у повідомленні.

Фонд гарантування наголошує, що керівником компанії, яка в результаті стала "власником" нерухомості, є Марабян Давид Леванович. Особа з таким самим іменем внесена до бази даних сайту "Миротворець" як бойовик незаконних збройних формувань під позивним "Армян".

Наразі Фонд готує скаргу до Міністерства юстиції з вимогою в оперативному порядку скасувати незаконно вчинені реєстраційні дії та поновити право власності на майно за ПАТ "Платинум банк".

Нагадаємо, раніше у вересні Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського суду Києва, яким дозволялося вивести зі збанкрутілого кілька років тому "Дельта Банку" активів на 418 млн грн.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація