В окупований Крим в обхід санкцій поставили генератори німецької компанії MAN – ЗМІ

В окупований Крим в обхід санкцій поставили генератори німецької компанії MAN – ЗМІ

Фото: УНІАН

MAN заявили, що нічого не знають про використання її генераторів на верфі "Затока".

Дизельні генератори німецької компанії MAN опинилися в окупованому Криму, незважаючи на санкції.

Про це повідомляє російське видання РБК з посиланням на джерело, знайоме з матеріалами Мінтрансу. Також цю інформацію підтвердив партнер декількох російських суднобудівних компаній.

Московський суд відмовився арештовувати турбіни Siemens, як того вимагала сама компанія

Московський суд відмовився арештовувати турбіни Siemens, як того вимагала сама компанія

За даними співрозмовників видання, генератори були поставлені на керченську судноверф "Затока" для будівництва аварійно-рятувального судна вартістю 2,79 млрд руб. Спочатку планувалося закупити генератори у фінської компанії Wärtsilä, але ця компанія відмовилася постачати обладнання в окупований Крим.

У MAN заявили, що нічого не знають про використання її генераторів на верфі "Затока".

"Ми не беремо участь і не брали участь у будь-яких поточних або недавніх проектах з заводом "Затоком", — сказав представник німецького концерну, додавши, що MAN не постачав генератори на "Затоку" "за останні десять років".

У MAN також зазначили, що суворо дотримуються санкцій ЄС, які забороняють поставляти генератори кримським компаніям або використовувати їх у Криму. У компанії допустили, що "Затока" міг використовувати обладнання, яке було вироблено для інших судів, але "MAN не може контролювати і знати про це".

Представник Федерального міністерства економіки і енергетики Німеччини заявив, що уряд країни не коментує експортні питання приватних компаній. "Це обов'язок компаній — дотримуватися умови санкцій ЄС" — сказав він.

У російському Мінтрансі на запит російських журналістів не відповіли.

Раніше повідомлялося, що фінська компанія Wärtsilä не буде постачати генератори кримській судноверфі "Затока". Представник Wärtsilä сказав , що компанія відмовилася постачати дизельні генератори керченській судноверфі через санкції ЄС.

"Це питання ретельно розглядалося і було ухвалено рішення, що це не буде відповідати санкційному режиму. Тому Wärtsilä не може надати запитане обладнання", — заявив він. 

Нагадаємо, 11 липня стало відомо, що російські компанії відправили до окупованого Криму турбіни німецької компанії Siemens. На півострів доправили щонайменше дві з чотирьох установок, які до цього були поставлені для реалізації проекту в Тамані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація