В Україні без опалення мерзне більше десятка міст

В Україні без опалення мерзне більше десятка міст

Фото: Shutterstock

"Нафтогаз" не постачає газ через борги.

12 міст України не можуть розпочати опалювальний сезон через борги теплопостачальних підприємств перед "Нафтогазом".

В епіцентрі проблем - Херсонська область, міста Кривий Ріг, Сміла, Первомайськ та Шепетівка. Місцеві тепловиробники накопичили величезні борги, які обчислюються мільйонними цифрами, і не виконують графіки їхнього погашення. Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1". У "Нафтогазі" запропонували реструктуризувати борги. А якщо такі умови не прийнятні, то шукати інших продавців газу на вільному ринку за ринковими цінами.

Тим часом зрив опалювального сезону може обернутися відставками місцевих чиновників. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок. На Дніпропетровщині, Черкащині, і в Херсоні без тепла - тисячі квартир, школи - на вимушених канікулах, а в дитсадках, щоб зігрітися, вводять додаткові заняття з танців. Уряд погрожує достроковими перевиборами в проблемних містах. Представники місцевої влади скаржаться, що їх змушують узяти на себе борги приватних теплопостачальних підприємств. А споживачі, які цілковито розрахувалися з тепловиками, і досі сидять у холодних квартирах.

Лише добу як запустили ТЕЦ у Херсоні. Потеплішали батареї в Павлограді. А от у Кам’янському і Кривому Розі - ще холодно. Жителі Сміли, 80-тисячного міста на Черкащині, приїхали вимагати тепла до Кабміну, аби урядовців вплинули на газовиків, і ті почали подавання газу місцевим котельням.

Зрив опалювального сезону може обернутися відставкою місцевих чиновників

Зрив опалювального сезону може обернутися відставкою місцевих чиновників

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація