Експерти впевнені, що майбутня законодавча норма призведе до здорожчання борошна.
В українське борошно можуть почати додавати вітаміни та мінеральні добавки.
У парламенті вже зареєстрували відповідний законопроект. Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".
Насамперед, це стосується фолієвої кислоти. Її дефіцит викликає вроджені вади немовлят, зокрема нервової трубки. А за цим показником Україна посідає перше місце у Європі.
Зараз у борошно додають вітаміни 80 країн світу. В Україні ж примусову вітамінізацію пропонують проводити у три етапи. Автори пропозиції впевнені, що це суттєво не вплине на ціну продукту. Втім, експерти - іншої думки. Адже виробникам доведеться не лише закуповувати вітаміни, а й витрачатись на приміщення для зберігання та маркування борошна.
Тим часом експерти впевнені, що хліб в Україні здорожчає, бо одні області залило дощами, а інші потерпають від посухи вже два місяці.