В Україні істотно зросли перевезення по Дніпру

В Україні істотно зросли перевезення по Дніпру

Фото: ТСН.ua

Торік обсяг перевезень зріс більш ніж на 22%.

Порівняно з 2017 роком в Україні на 22,4% зріс обсяг перевезень по Дніпру – до 10 мільйонів тон, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Перевезення річковим транспортом стають все більш затребуваними і актуальними. На ринку річкових перевезень з’являтися нові перевізники. Наша мета - зменшити навантаження на українські автошляхи, перенаправивши частину вантажів на річку. Це стане можливим лише за умови правильної політики розвитку внутрішніх водних шляхів та річкового транспорту", - каже заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

У цьому році з держбюджету підприємству ДП "Укрводшлях", яке займається утриманням та експлуатацією шлюзів по каскаду Дніпра, виділили 163 мільйонів гривень. Це найбільше фінансування за останні десять років, кажуть у міністерстві. Раніше підприємство отримувало 18% від необхідного.

Крім збільшення фінансування, галузь потребує сучасного законодавства. "Вже більше трьох років законопроект про внутрішній водний транспорт не отримує підтримку Верховної Ради. Для підготовки законопроекту Міністерством інфраструктури залучено найкращих світових експертів, використано передові світові практики, проведено багато нарад із бізнесом та великими гравцями ринку. Я дуже сподіваюсь, що вже найближчим часом  законопроект буде підтримано і ми отримаємо європейські правила гри на річці", - каже Лавренюк.

Нагадаємо, у липні 2017 року баржа, на борту якої було 250 тонн кавунів, уперше після багаторічної перерви, вирушила із Голої Пристані на Херсонщині до Києва. Востаннє смугасті ягоди відправляли Дніпром 15 років тому. Крім того, після 25 років занепаду Південного Бугу "Нібулону" таки вдалось самотужки відновити судноплавство й уже за першій рік транспортувати цією річкою 500 тисяч тонн зерна.

До Києва рушила баржа з херсонськими кавунами

До Києва рушила баржа з херсонськими кавунами

Повʼязані теми:

Наступна публікація