В Україні майже 120 тисячам аліментникам заборонили виїжджати за кордон

В Україні майже 120 тисячам аліментникам заборонили виїжджати за кордон

Фото: Reuters

Загалом, з початку року державні виконавці Мін'юсту стягнули 1,1 млрд грн аліментів.

В Україні 118,1 тисячі неплатникам аліментів заборонили виїжджати за кордон.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

За даними міністра, 119,1 тисячі аліментників обмежені у праві керування автомобілем, користування зброєю та полювання. 8 778 боржників оголошено у розшук.

Петренко зазначив, що дієвим інструментом у стягненні боргів з аліментів є суспільно корисні роботи. Службовці Мін'юсту склали 13 911 відповідних протоколів щодо аліментників. Направлено до суду – 9 878. Судом винесено 528 постанов.

Загалом, з початку року державні виконавці Мін'юсту стягнули з боржників 1,1 млрд грн аліментів. До відкритого публічного реєстру неплатників аліментів вже внесено близько 200 тисяч боржників.

Нагадаємо, від початку лютого в Україні почали діяти зміни до законодавства, що посилили відповідальність злісних неплатників аліментів на дітей. Зокрема, їм обмежують виїзд за межі України, кермування транспортними засобами, користування зброєю та право на полювання тощо. Для офіційно непрацевлаштованих боржників передбачений новий вид впливу – суспільно корисні роботи, оплату за які буде перераховано на сплату боргу з виплати аліментів.

До 2 років ув’язнення - Міністерство юстиції посилить покарання за несплату аліментів

До 2 років ув’язнення - Міністерство юстиції посилить покарання за несплату аліментів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація