В Україні можуть на рік установити фіксовану ціну на газ для населення

В Україні можуть на рік установити фіксовану ціну на газ для населення

Фото: gbgalsgallery.com

Одна з депутатських груп у Верховній Раді переконана - ціну на блакитне паливо можна істотно зменшити. 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пропонує установити фіксовану ціну на газ для населення строком на рік. Від 1 травня цього року до 30 квітня наступного. Мета - убезпечити громадян від цінових коливань. Тим часом у парламенті твердять - існують механізми, як зменшити тарифи на газ на 60%.  

Про реальні перспективи такого зниження ціни на газ - 5 березня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Сьогодні Лідія Леонідівна готує більше, ніж зазвичай. До неї приїхав онук Даня, тож треба потішити малого смаколиками. Коли вдома лише з чоловіком, куховарить менше. Причина - банальна. Намагається економити.

У подружжя - невеликий одноповерховий будинок на Київщині. 67 квадратів. За грудень Лисенки заплатили 1228 гривень 74 копійок. 

Поки Лідія Леонідівна намагається заощадити на куховаренні, Віктор Михайлович - головний з опалення. 

До першого квітня діє верхня межа вартості кубометра газу - 6 гривень 99 копійок. Потім вона може зрости. Одна з депутатських груп у Верховній Раді переконана - ціну на блакитне паливо можна істотно зменшити. 

Новини України: чи встановлять для українців фіксовану ціну на газ

Новини України: чи встановлять для українців фіксовану ціну на газ

На думку депутатів, держава безпідставно закладє в ціну українського газу його доставку з-за кордону, якої насправді немає. Крім того, у депутатській групі твердять - НАК "Нафтогаз" має надприбутки, які можна вилучити і спрямувати на погашення боргів за спожитий газ. 

Депутатська група надіслала офіційного листа з цими пропозиціями президенту Зеленському та прем'єру Шмигалю. Відповіді наразі немає.

Подружжя Лисенків тим часом сподівається на швидку і теплу весну, щоб нарешті можна було вимкнути опалення. 

Автор: Олександр Привалов

Повʼязані теми:

Наступна публікація