В Україні перерахують тарифи на електрику

В Україні перерахують тарифи на електрику

Фото: Reuters

НКРЕКП затвердила порядок формування тарифів на електроенергію.

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг врегулювала механізм для формування цін на електроенергію для побутових і малих непобутових споживачів у разі надання універсальних послуг.

Про це повідомляє платформа "Ліга:Закон".

Зазначається, що ціна на універсальні послуги включає в себе ціну покупки електроенергії на ринку, ціну (тариф) на послуги постачальника універсальних послуг, ціни на послуги оператора системи передачі і оператора системи розподілу на відповідному класі напруги згідно з укладеними договорами про надання послуг.

Також повідомляється, що постачальник універсальних послуг зобов'язаний сформувати тарифи на розрахунковий період і оприлюднити їх не пізніше, ніж за 20 днів до їх застосування. Запровадження нового механізму також дозволить визначати ціни на універсальні послуги до дати початку дії нового ринку електричної енергії та в перші розрахункові періоди з початку дії нового ринку.

До дати початку дії нового ринку електричної енергії ціна на універсальні послуги складається з прогнозованої оптової ринкової ціни на електричну енергію, скоригованої на коефіцієнт, що враховує графік споживання електричної енергії населенням (К = 1,05), прогнозованого обсягу закупівлі електроенергії постачальником універсальних послуг на оптовому ринку, тарифу, за яким постачальник універсальних послуг згідно з договором купує електричну енергію безпосередньо у виробника.

Постанова набирає чинності за день після її публікування в газеті "Урядовий кур'єр".

Нагадаємо, що член НКРЕКП Дмитро Коваленко заявив, що тариф на електроенергію для населення покриває лише 50% її вартості. 

До цього, 23 серпня, голова НКРЕКП Оксана Кривенко заявляла, що наступне підвищення тарифів на електроенергію для населення може відбутися не раніше, ніж за рік – від липня 2019-го, коли буде запущено новий ринок.

Дорогі депутати. Чи знають нардепи, скільки коштує газ, молоко і хліб

Дорогі депутати. Чи знають нардепи, скільки коштує газ, молоко і хліб

Повʼязані теми:

Наступна публікація