В Україні повністю завершили перехід на стандарт номера банківського рахунку IBAN

В Україні повністю завершили перехід на стандарт номера банківського рахунку IBAN

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Відтепер потрібно вказувати рахунок лише за новим стандартом.

Україна 13 січня повністю завершила перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунка IBAN - для зручної ідентифікації банківських рахунків і здійснення розрахунків між ними.

Про це повідомили в Нацбанку.

Від 13 січня необхідно вказувати тільки рахунок за стандартом IBAN. Рахунки за стандартом IBAN складаються з 29 букв і цифр, викладених в такій послідовності:

  • код України — UA-2 букви;
  • контрольний розряд — 2 цифри;
  • код банку — 6 цифр;
  • рахунок — (від 5 до 19 символів).

Перехід на новий стандарт розпочався 5 серпня і тривав до 31 жовтня. У цей період банки надавали інформацію про нові та змінені за стандартом IBAN рахунки клієнтів-платників податків відповідним органам контролю.

IBAN (International Bank Account Number) – міжнародний номер банківського рахунка. Кожна держава самостійно встановлює структуру номера рахунка IBAN згідно з вимогами стандарту ISO 13616. Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунка. У результаті запровадження IBAN за першими двома літерами одразу можна розпізнати країну учасника розрахунку (UA – Україна), а за допомогою контрольного розряду – забезпечити уніфіковану перевірку рахунка клієнта на його коректність. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація