В Україні різко здорожчали помідори

В Україні різко здорожчали помідори

Фото: УНІАН

При цьому попит на овочі залишається досить високим.

За останні дні в Україні, особливо в південному регіоні, різко здорожчали помідори.

Як повідомляють аналітики EastFruit, основною причиною зростання цін стало уповільнення темпів вибірки у зв'язку з погіршенням погодних умов.

Зазначається, що ціни зросли на весь асортимент тепличних томатів. Наприклад, помідор звичайний круглий червоний продається в середньому по 20-25 грн/кг, а найбільш типовою ціною є 22 грн/кг. За помідор рожевий можна було виручити в середньому близько 24 грн/кг. Ще дорожче продавався жовтий помідор - в середньому по 26 грн/кг. За чорний помідор фермери просили до 35 грн/кг, але реальна ціна реалізації становила близько 32-33 грн/кг. Ну і помідори черрі були найбільш дорогою позицією, купити їх можна було по 35-45 грн/кг дрібним оптом.

EastFruit також додає, що ціни на огірки формувалися на рівні 12 грн/кг, також помітно зросла пропозиція баклажана і різних видів перцю, однак їх ціни також трималися на порівняно високому рівні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на оптових ринках України через істотне зростання пропозиції картоплі нового врожаю, вона суттєво здешевшала

Як зберігати овочі, щоб вони якнайдовше лишалися свіжими

Як зберігати овочі, щоб вони якнайдовше лишалися свіжими

Повʼязані теми:

Наступна публікація