В Україні розпочинається Масляна: скільки коштуватимуть млинці та як обрати правильні для них продукти

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цього року їхня ціна зросла на 7%.

Відсьогодні розпочинається свято, яке символізує кінець зими і пробудження весни. Масляну святкують протягом цілого тижня, до початку Великого посту.

Кожен день Масляної має свою назву і призначення, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1". Наприклад, сьогоднішній день називається "зустріч". У понеділок робили крижані гірки. У давнину вірили, що чим далі котяться сани і чим гучніший сміх над крижаною горою, тим кращим буде врожай.

На Масляну прийнято веселитися і гарненько наїдатися перед Великим постом. Головна страва - млинці, які печуть кожного дня протягом усього тижня. І додавати до них можна все, що завгодно: масло, мед, сметану, варення, сир, овочі та ікру - і червону, і чорну, і кабачкову.

Млинці за рік подорожчали на 7%. Українці таке підвищення ціни майже не помітили. Збиратимуть друзів та родичів за святковим столом і цього року. Кожна господиня має свої секрети приготування найсмачніших млинців.

У досвідченого кулінара, блогера і просто мами двох дітей – Дарії – свої не лише секрети приготування, а й лайфхаки як обирати продукти на млинці.

"Дуже важливо звернути увагу на якість жирів, які ми будемо використовувати. А саме на якість свинячого сала на якому ми смажимо, і на якість вершкового масла, яким ми будемо змащувати наші млинці", - розповідає Дарія Дорошкевич.

Отже, масло купуємо жирністю 82,5 відсотка. Дарія додає, що це має бути саме вершкове масло, а не спред. Далі – обираємо сало.

"Така, як порепана шкірочка говорить про те, що сало буде дуже смачним", - зазначає вона.

Ще купуємо борошно, яйця та молоко. Усе має бути обов’язково свіжим. І рушаємо на кухню. Тут вже Дарія розкриває свій сімейний рецепт млинців, якому більше ста років.

"Секретний інгредієнт, як не дивно – окріп. Він дає текстуру млинцям, і оцю мереживість", - підкреслює блогер.

Але додавати його треба останнім, і добре перемішувати тісто, щоб яйця не зварились. Смажимо млинці і рахуємо, скільки ми на все витратили. Борошно, яйця, молоко, вершкове масло, 200 грамів сала та цукор, і загалом витратили 141 гривню. І це на 50 млинців.

Але на придбання продуктів та приготування доведеться витратити час. Водночас, готові млинці обійдуться у 10 гривень за штуку. Але в такому випадку ціна буде втроє, а то і вчетверо більшою.

Залиште свій коментар

Вибір редакції