В Україні спростили умови будівництва для іноземних інвесторів

В Україні спростили умови будівництва для іноземних інвесторів

Чиновники анонсують подальші зміни, котрі поліпшать привабливість країни для бізнесу.

Український уряд спростив процедуру отримання іноземними інвесторами дозволів на будівництво в Україні. Чиновники запевняють, що й надалі робитимуть усе можливе для спрощення паперової складової ведення бізнесу та перенесення всіх стосунків підприємців і держави у відкриту та контрольовану електронну форму, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Завдяки взаємодії реєстрів Державної архітектурно-будівельної інспеції та Мін'юсту впроваджувати готові об'єкти в експлуатацію вже можна без візитів до чиновників. Але компанії отримуватимуть усю необхідну документацію лише після отримання необхідних дозволів та їх перевірки, котрі обіцяють зробити більш швидкими. "Ми робимо все можливо, щоб дозвіл необхідний отримувався за тиждень. Заздалегідь співпрацюємо, робимо консультації – і завдяки цьому інвестори вчасно можуть отримати дозвіл", - пояснив голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев. "Питання стояло максимально зменшити точки, де чиновник може контактувати з інвестором. І електронний напрямок набагато спростив можливість подачі документації, дозвільної системи", - пояснив віце-прем’єр Геннадій Зубко.

Тим часом стало відомо, що обсяг тіньової економіки в Україні минулоріч склав 1,1 трлн гривень. Такими є дані дослідження міжнародної Асоціації дипломованих сертифікованих бухгалтерів, на котрі посилається автор публікації DT.UA Сергій Следзь. Автор зауважив, що з показником 45,16% Україна посіла третє місце в списку країн з найбільшою тіньовою економікою у світі. Вищим цей відсоток є тільки в Нігерії та Азербайджану. "Які за таких умов можуть бути іноземні інвестиції! Тут би своїх легальних підприємців не розгубити", - зазначив Следзь. 

В Кабміні запевняють, що іноземні компанії зможуть швидше отримувати дозволи на будівництво в Україні

В Кабміні запевняють, що іноземні компанії зможуть швидше отримувати дозволи на будівництво в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація