В Україні в "зелену енергетику" за останні роки інвестували майже п'ять мільярдів доларів

В Україні в "зелену енергетику" за останні роки інвестували майже п'ять мільярдів доларів

Фото: УНІАН

В уряді розробляють стратегію переходу на відновлювану енергетику до 2050 року.

Протягом останніх п'яти років у "зелену енергетику" в Україні було інвестовано 4,8 млрд доларів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час зустрічі з генеральним директором Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) Франческо Ла Камера.

"Сьогодні в Україні реалізується низка проєктів відновлюваної енергетики загальною потужністю в 2,5 гігават. Це найбільший показник за всі роки незалежності нашої держави. В цю сферу інвестовано 4,8 мільярда доларів протягом останніх п'яти років", – сказав глава уряду.

Прем'єр зазначив, що "нашою метою є збільшення частки відновлюваної енергетики. Наразі ми розробляємо стратегію переходу на відновлювану енергетику до 2050 року. Ми би високо оцінили співпрацю з IRENA у цьому напрямку".

Своєю чергою Франческо Ла Камера наголосив, що Україна може розраховувати на IRENA у питаннях розвитку системи відновлюваної енергетики.

Сторони обговорили впровадження аукціонної системи закупівлі електроенергії, виробленої відновлюваними джерелами енергії, для стимулювання розвитку цієї галузі. Перший аукціон має відбутися вже в квітні 2020 року.

Зазначимо, що Україна є членом IRENA від 24 лютого 2018 року. Сама організація існує від 2009-го, вона створена для підтримки використання державами всіх форм відновлюваних джерел енергії.

Раніше Верховна Рада ухвалила закон про реформу зеленої енергетики.

Багатоповерхівку в Києві облаштували сонячною електростанцією

Багатоповерхівку в Києві облаштували сонячною електростанцією

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація