В Україні викрили масштабну схему незаконної легалізації машин

Ділки легалізовували ввезені з-за кордону та викрадені автомобілі.

В Україні викрили масштабну схему незаконної легалізації машин.

Про це повідомляє СБУ.

Ділки діяли у Київській, Дніпропетровській, Львівській, Волинській, Рівненській, Запорізькій, Луганській, Одеській та Полтавській областях, свої майстерні вони організували просто у приватних будинках.

Вони виготовляли свідоцтва про реєстрацію машин, водійські посвідчення, номерні знаки та довіреності, які дозволяли власникам авто не платити податки. Щомісяця за цією схемою реєструвалися від 100 до 150 машин.

Цікаво, що зловмисникам допомагали працівники регіональних сервісних центрів МВС, які організовували доступ до баз даних. У самій банді були жорсткі правила конспірації. Наприклад, більшість її учасників не знали одне одного та спілкувалися дистанційно за допомогою умовних фраз.

Спецоперацію провевели одночасно у 9 областях, СБУ затримала 55 авто, які чекали на незаконну легалізацію.

Наразі відбуваються обшуки в організатора та учасників угруповання. 

Нагадаємо, львівські митники "кришували" незаконне ввезення понад десяти тисяч авто з іноземними номерами. Працівники Львівської митниці вносили завідомо неправдиві відомості до електронних журналів пунктів пропуску, надавши можливість ввезти на територію України більше десяти тисяч транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Зокрема, прокуратурою Львівської області 9 листопада розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами внесення службовими особами завідомо неправдивих відомостей до електронних журналів пунктів пропуску АСМО "Інспектор".

Повʼязані теми:

Наступна публікація