В Україні запустили систему електронних чеків. Як це працює

В Україні запустили систему електронних чеків. Як це працює

Фото: УНІАН

E-Receipt поки що працює у тестовому режимі.

Державна фіскальна служба у тестовому режимі запустила інформаційну систему E-Receipt. Завдяки їй ввели електронний чек замість паперового.

Бізнесмени, які бажають приєднатися до пілотного проекту, можуть безплатно скачати клієнтське програмне забезпечення (інсталяційний пакет) для Windows та Android. Для IOS поки що триває розробка.

Сервіс надає можливість платникам податків обрати із запропонованого списку господарську одиницю, де розміщено касу, пілотний проект, у якому вона візьме участь, та зареєструвати в режимі онлайн касу та касирів. Для того, щоб розпочати роботу з касою необхідно відкрити зміну, сформувати електронний чек. Усі інструкції фіскальна служба виклала онлайн.

Водночас ДФС реалізувала і електронний сервіс, який дозволяє покупцеві товарів (послуг) здійснювати пошук та перегляд фіскального касового чеку, що формується як традиційними реєстраторами розрахункових операцій, так і електронний фіскальний чек, створений новітніми РРО. Сервіс розміщений у відкритій частині Електронного кабінету, доступ до якої здійснюється цілодобово без ідентифікації особи за посиланням: cabinet.sfs.gov.ua/cashregs/check. Для пошуку та перегляду фіскального касового чеку необхідно ввести: фіскальний номер РРО, дату та час видачі чеку (для традиційних РРО). Пошук електронного чеку здійснюється за його фіскальним номером та датою.

E-Receipt - нова інформаційна система реєстрації та обліку реєстраторів розрахункових операцій, що передбачатиме онлайн-реєстрацію пристроїв без подання до органів контролю будь-яких паперових документів та не потребуватиме абонентської плати за користування нею. Електронний чек генеруватиметься, реєструватиметься в системі ДФС і доповнюватиметься QR-кодом, після чого передаватиметься на пристрій. Інформація про фіскальний номер чеку та його QR-код зберігатиметься в e-Receipt та буде доступною для перегляду в Електронному кабінеті платника як платником, так і покупцем.

Фото: Державна фіскальна служба України
Фото: Державна фіскальна служба України
Фото: Державна фіскальна служба України
Фото: Державна фіскальна служба України

 

Наступна публікація