До України надійшли перші 85 тисяч тонн американського вугілля

До України надійшли перші 85 тисяч тонн американського вугілля

Фото: Facebook/Посольство України в США

Вугілля надійде до одеського порту приблизно за три тижні.

Із порту Балтімор до України вирушила перша партія американського вугілля.

Про це повідомляє посольство України у США.

У церемонії відправки вугілля брав участь український посол Валерій Чалий, у Facebook велася пряма трансляція цього дійства.

Перша партія антрацитового вугілля, яке постачає американська гірничодобувна компанія XCoal Energy and Resources, становить 85 тисяч тонн, повідомляють Українські новини.

Вона має прийти в порт Одеси приблизно за три тижні.

В Україну відправили першу партію американського вугілля. Посол України в #США Валерій Чалий взяв участь у церемонії ві...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США 21 серпня 2017 р.

Раніше повідомлялося, що українська компанія "Центренерго" розпочинає імпорт вугілля зі Сполучених Штатів. Перше судно з 85 тисячами тонн має прибути вже на початку вересня поточного року до Південного порту на Одещині. Відповідно до умов контракту, до кінця вересня прибуде наступні 120 тисяч тонн. Загалом до кінця 2017 р. на теплові електростанції буде доставлено близько 700 тисяч тонн американського вугілля.

Відзначається, що безупинне постачання вугілля американською компанією дозволить повністю функціонувати електростанції "Центренерго", що, своєю чергою, забезпечить стабільний осінньо-зимовий опалювальний сезон в 2017-2018 роках. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація