В "Укртрансгазі" пояснили, чому в газу погана якість

В "Укртрансгазі" пояснили, чому в газу погана якість

Газ може погано горіти через низький тиск в трубі / Фото: Укртрансгаз

Компанія радить українцям перевірити газові прилади.    

Державна компанія "Укртрансгаз" порадила українцям проводити технічне обслуговування кухонних газових плит раз на три роки, котлів – раз на рік, що дасть змогу краще використовувати теплотворні якості поставленого природного газу.

Про це на прес-конференції повідомили представники компанії, передає УНІАН.

Вони зазначили, що час від часу в Україні виникає питання про якість природного газу, який погано горить нібито через те, що його розбавляють різними домішками.

Начальник управління газовимірювань і метрології "Укртрансгазу" Микола Болховітін заявив, що розбавляти природний газ в Україні недоцільно. За його словами, додавання повітря в "блакитне паливо" є дуже небезпечним методом, а із застосуванням азоту газ перестане горіти і його додавання також потребує витрат, які не дадуть економічної вигоди.

При цьому він розповів про реальні причини неповного згоряння газу у деяких українців. За словами Болховітіна, одним з факторів може бути неповноцінна робота пальників на котлах і газових плитах, які потрібно своєчасно обслуговувати.

"Необхідно забезпечувати своєчасне технічне обслуговування котлів і плит. Для котлів – раз на рік, для плит – раз на три роки", - зазначив Болховітін.

Також він повідомив, що газ може погано горіти через низький тиск в трубі, а також у зв'язку з нестачею в приміщенні кисню, що є складовим процесу горіння. За його словами, у першому випадку необхідно викликати фахівців газопостачальної компанії, у другому – відкрити на деякий час кватирку.

При цьому начальник відділу зв'язків з громадськістю і пресою "Укртрансгазу" Максим Белявський повідомив, що калорійність природного газу, який поставляється всім споживачам в Україні, перевищує 8 тис. ккал/куб. м, що вище за національні нормативи.

Як найвигідніше зігріти себе за новими тарифами

Як найвигідніше зігріти себе за новими тарифами

Повʼязані теми:

Наступна публікація