В уряді готують радикальні зміни до правил оренди житла

В уряді готують радикальні зміни до правил оренди житла

Фото: pixabay.com

Зубко заявив, що оренда житла мала би зараховуватися у витрати підприємства.

Уряд працює над законопроектом, який дасть змогу врегулювати питання оренди житла в Україні.

Про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на інтерв’ю міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка виданню «Обозреватель» .

Так, на його думку, важливим завданням є врегулювання питання орендного житла.

«Зараз приблизно 70% ринку оренди житла в Україні знаходиться в тіні. Готуємо закон, який дозволить виписати правила в цій сфері: що таке орендоване житло, яким чином люди мають туди вселятися, отримувати прописку, яким чином вони мають виселятися, якщо не виконують умови договору», - зазначив Зубко.

Він також додав, що оренда житла мала би зараховуватися у витрати підприємства.

«Тобто банк, підприємство, будь-яка установа могли б витрачати частину коштів на погашення оренди житла своїм службовцям. Це не потребує придбання службових квартир та їх утримання. Цей варіант можливий для Нацполіції та ЗСУ. Інвестори вкладатимуть кошти в будівництво житла не на продаж, а для оренди. Це дає можливість побудувати нерухомість й отримувати з неї легальний дохід», - наголосив Зубко.

Як отримати субсидію у випадку оренди житла

Як отримати субсидію у випадку оренди житла

Він також додав, що торік було зроблено кілька важливих кроків з точки зору дерегуляції у сфері будівництва.

«Спростили дозвільні процедури. Міста потерпали від ситуацій, коли забудовник починав роботи за декларацією під індивідуальне будівництво, а насправді зводив багатоповерхову будівлю. Тепер така схема неможлива», - сказав Зубко.  

Він повідомив, що наразі готуються зміни до Житлового кодексу.

«Створили робочу групу для напрацювання маршрутної карти, аби зробити житло більш доступним. Зараз держава підтримує дві категорії населення: учасників АТО та вимушених переселенців. Ми би хотіли, щоб активніше працювали муніципальні програми. Якщо громада хоче розвиватися та залучати інвестиції, вона має створювати та залучати кадри, надаючи людям житло», - зауважив Зубко.

Раніше повідомлялося, що іноземні громадяни зможуть брати участь в оренді українських державних об'єктів

Повʼязані теми:

Наступна публікація