В уряді попередили, що не всі пенсіонери можуть отримати підвищені пенсії у жовтні

В уряді попередили, що не всі пенсіонери можуть отримати підвищені пенсії у жовтні

Фото: Getty Images

Для втілення реформи ще необхідно провести процедуру перерахунку.

Частина пенсіонерів можуть отримати підвищені пенсії не в жовтні, а в листопаді через складність проведення перерахунку.

Про це повідомив  віце-прем`єр-міністр Павло Розенко після засідання уряду, передає УНІАН.

Він наголосив, що перерахунок буде здійснено, тому згодом пенсіонери отримають відповідні доплати.

«Пенсіонери отримають підвищені пенсії вже в жовтні... Частина пенсіонерів можуть отримати підвищення в листопаді через необхідність проведення перерахунку, в такому випадку в листопаді будуть доплати. Для пенсіонерів тут нічого нового, вони знайомі з такою практикою», - сказав Розенко.

З першого жовтня в Україні зросте мінімальна пенсія

З першого жовтня в Україні зросте мінімальна пенсія

Нагадаємо, Рада затвердила законопроект, що запускає пенсійну реформу. Документ відновлює диференціацію розмірів пенсій залежно від отриманого заробітку та страхового стажу. Окрім цього повинен відбутися перегляд умов перерахунку (індексації) пенсій, а також щорічний перерахунок пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати.

Після ухвалення законів щодо пенсійної реформи мінімальна пенсія в Україні зросте на 11% (на 140 грн) – від нинішніх 1312 грн до 1452 грн для тих, у кого достатньо страхового стажу.

Від 1 жовтня для призначення та перерахунку пенсій застосовуватиметься прожитковий мінімум, що передбачений держбюджетом на 1 грудня 2017 року. Тобто від 1 жовтня прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, становитиме 1452 грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація