В уряді порахували, скільки мільйонів українських сімей уже отримують субсидії

В уряді порахували, скільки мільйонів українських сімей уже отримують субсидії

В Україні субсидії вже оформили та отримують 5,4 мільйона сімей / Фото: УНІАН

Споживачі, які опалюють оселі газом, мають право купити 1200 кубометрів за пільговою ціною.

Станом на початок січня 2016 року в Україні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг оформили 5,4 мільйона сімей. Водночас споживачі природного газу мають можливість придбати 1200 кубометрів блакитного палива для опалення оселі за пільговою ціною в 3,6 гривні за кубометр.

Про це в традиційному відеозверненні до українців "10 хвилин" зазначив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Мало хто вірив у те, що держава буде реально допомагати кожному, хто потребує цієї допомоги. Але правда наступна: 5,4 мільйона українських сімей не просто звернулися за субсидіями, а отримують ці субсидії. І кожен з вас це знає. Якщо ви самі не отримали субсидію, то ваші знайомі, близькі і друзі її отримують. Запитайте у них, чи реальний механізм, який запропонувала держава по допомозі із зменшення вартості житлово-комунальних послуг. Так, реальний", – запевнив глава уряду.

Яценюк зазначив, що деякі сім'ї сплачують в поточному році навіть менше, ніж торік.

Прем'єр нагадав, що українці, які опалюють своє житло газом, мають можливість скористатися пільговою оплатою за нього. Адже протягом шести місяців опалювального сезону, із жовтня по квітень, такі споживачі мають можливість придбати 1200 кубометрів газу за пільговим тарифом у 3,6 грн за кубометр.

 

Сьогодні говоримо про тепло у оселях, про те, як пройти зиму, чи вистачить нам газу та вугілля, і як перерахувати вартість житлово-комунальних послуг у тому випадку, якщо батарея була холодна.

Опубліковано Арсенієм Яценюком 10 січня 2016 р.

Яценюк також пояснив, чому Україна не купує газ у Росії та чи достатньо його запасів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація