В уряді пояснили, чому "дітям війни" не передбачені додаткові надбавки до пенсій

В уряді пояснили, чому "дітям війни" не передбачені додаткові надбавки до пенсій

Фото: pixabay.com

Ця категорія пенсіонерів в Україні з'явилася від 2004 року.

"Дітям війни" жодного разу від 2014 року не виплачували додаткові надбавки до пенсій у повному обсязі, бо виокремлення такої категорії громадян було виключно популістським рішенням тодішньої влади.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

"У свій час політичної боротьби 2004-2005 років тодішня влада дуже хотіла сподобатися своїм виборцям і прийняла абсолютно популістське, нічим не підкріплене рішення і вигадала таку історію, як "діти війни". Подивіться історію суміжних країн, наших сусідів. Ніде немає такої категорії громадян. Я розумію, що ви під час війни пережили дуже багато лиха. Але, повірте, ця історія є популістична і під цим немає жодних коштів. Жодного разу вам, як громадянину України, як дитині війни за всі 12 років існування цього закону у повному обсязі не сплачували кошти, не сплачували додатки до пенсій, які записані в законі. Чому не сплачували? Бо рішення 2004 року було чистим популізмом і нічим не підкріплене", пояснив Розенко.

Нагадаємо, від 1 грудня в Україні підвищать соціальні пенсії та виплати. А нинішнім пенсіонерам у рамках пенсійної реформи осучаснили (підвищили) пенсії від 1 жовтня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація