В уряді пояснили, хто з пенсіонерів отримає одноразово 2400 гривень

В уряді пояснили, хто з пенсіонерів отримає одноразово 2400 гривень

Фото: Getty Images

Виплати здійснюватимуться пенсіонерам з великим стажем.

Починаючи від 1 березня для 10,2 мільйона українських пенсіонерів буде проведена індексація пенсій та запроваджується окрема додаткова виплата.

Про деталі доплат для українців це на своїй сторінці у Facebook розповів міністр соціальної політики Павло Розенко.

За словами міністра, в рамках індексації додаткові виплати будуть здійснюватися тим, хто має значний страховий стаж - понад 35 років чоловіки /30 років жінки (вихід на пенсію після 2011 року) та 25/20 років (вихід на пенсію до 2011 року) але з причин низької зарплати не отримають проіндексованої виплати згідно із Законом.

"Додаткова виплата буде складати 2400 гривень (два транші: 1200 березень та 1200 квітень). Додатковий ресурс у розмірі 4,4 млрд гривень був отриманий Пенсійним фондом за рахунок надходжень від розмитнення автомобілей на "єврономерах", - йдеться в дописі Розенка.

Також він додав, що всі пенсійні виплати будуть здійснені в межах коштів бюджету Пенсійного фонду без збільшення його дефіциту.

Нагадаємо, 12 лютого повідомлялося, що Кабінет міністрів України запустив масштабну програму верифікації пенсій. Повністю перерахувати виплати українським пенсіонерам обіцяють вже починаючи з березня. 

1 березня українським пенсіонерам повністю перерахують пенсійні виплати - економічні новини

1 березня українським пенсіонерам повністю перерахують пенсійні виплати - економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація