В уряді відзвітували, скільки держава заробила на малій приватизації

В уряді відзвітували, скільки держава заробила на малій приватизації

Фото: Національний банк України

Продаж об’єктів малої приватизації приніс державному бюджету майже 1 млрд гривень.

Продаж об’єктів малої приватизації через прозорі електронні аукціони в системі "Prozorro.Продажі" за 9 місяців від її старту вже приніс державі понад 1 млрд грн доходу.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

За його словами, за вказаний час було проведено 808 аукціонів в системі "Prozorro.Продажі", на яких продано 552 об’єкти державної власності, виставлені на аукціон Фондом державного майна України та органами місцевого самоврядування.

Зокрема, продаж об’єктів нерухомого майна приніс 826 млн гривень, майнових комплексів - 103 млн гривень, корпоративних прав – 101 млн гривень, транспортного обладнання на 29,5 млн гривень, промислової техніки на 10 млн гривень.

"Маємо ось такі рекорди "малої" приватизації: найдорожчий успішно проданий лот – 57 млн грн за пакет акцій "Тернопільського радіозаводу "Оріон"; найдорожчий виставлений лот – 50 млн грн за приміщення у Львові на площі Ринок загальною площею 481 кв. м; найбільше зростання ціни – 80000% за господарське приміщення загальною площею 65 кв. м у Хмельницькій області", – написав Саєнко.

Він додав, що, на жаль, "велика" приватизація до цього часу все ще заблокована судом.

1 мільярд гривень! Саме стільки за 9 місяців надійшло до бюджетів усіх рівнів з моменту старту малої приватизації. За...

Опубліковано Oleksandr Saenko Четвер, 2 травня 2019 р.

Як повідомлялося, у системі "ProZorro.Продаж" на першому успішному аукціоні малої приватизації продали зернотік за 209,6 тисячі гривень.

Верховна Рада ухвалила законопроект про приватизацію держмайна

Верховна Рада ухвалила законопроект про приватизацію держмайна

Повʼязані теми:

Наступна публікація