Валютна "лихоманка" пішла на спад: українці вже масово не скуповують долари та євро

Валютна "лихоманка" пішла на спад: українці вже масово не скуповують долари та євро

Українці вже масово не скуповують валюту / Фото: podrobnosti.mk.ua

У липні громадяни продали валюти на 135 мільйонів доларів більше, ніж купили.

У Національному банку констатують, що в Україні завершилася валютна "лихоманка", коли люди масово скуповували долари та євро. У липні українці продали валюти на 135 млн доларів більше, аніж купили.

Про це сьогодні розповів заступник голови НБУ Олег Чурій, пише УНІАН.

Нагадаємо, українська гривня з моменту переходу до гнучкого курсоутворення на валютному ринку за 2014 рік і два місяці 2015 року знецінилася до долара США за офіційним курсом у 3,8 разу. 26 лютого цього року гривня встановила антирекорди: тоді долар США злетів до рекордних 30,01 гривні, а євро – до 34,04 гривні.

Після введення Нацбанком низки обмежень на валютному ринку і отримання першого траншу Міжнародного валютного фонду в рамках нової програми в березні цього року гривня менш ніж за два тижні зміцнилася і коливається в межах 21-23 грн за долар упродовж останніх чотирьох місяців.

У квітні цього року НБУ констатував досягнення рівноваги на валютному ринку і наявність передумов для його лібералізації, при цьому повідомивши, що скасування раніше встановлених обмежень здійснюватиметься за узгодженим з МВФ планом за наявності певних передумов.

Скільки коштує сьогодні долар і євро, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація