Вартість "Яндекса" впала на $1 млрд після повідомлень про продаж третини акцій російському "Сбербанку"

Вартість "Яндекса" впала на $1 млрд після повідомлень про продаж третини акцій російському "Сбербанку"

Фото: Reuters

Держбанк хоче викупити третину акцій інтернет-компанії, пишуть ЗМІ.

Вартість акцій компанії "Яндекс" різко впала після того, як у російських ЗМІ з'явилася інформація про можливу угоду із "Сбербанком" РФ.

Про це повідомляє РБК.

Станом на вечір 18 жовтня акції "Яндекса" досягли мінус 9%, а капіталізація знизилася на $1,05 млрд порівняно з капіталізацією на момент закриття напередодні.

Перед цим російські видання "Ведомости" і The Bell написали про те, що "Сбербанк" бажає придбати не менше 30% акцій "Яндекса", що дозволить отримати право вето щодо ключових питань в IT-компанії. У підсумку російський держбанк може отримати фактичний контроль над "Яндексом".

Глава "Сбербанку" Герман Греф і його перший заступник Лев Хасіс спростували сам факт обговорення подібної угоди. Найбільший з нинішніх акціонерів "Яндекса" Аркадій Волож відмовився від коментарів.

Нагадаємо, 16 травня 2017 року російські соцмережі "ВКонтакте" і "Однокласники", "Яндекс" і сотні інших потрапили в список юридичних осіб, щодо яких Україна ввела санкції.

Президент України затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони про розширення списку фізичних та юридичних осіб, щодо яких введено санкції. Загалом обмежувальні заходи стосуються 468 компаній. В указі пояснюється, що заборона діє на "інтернет-провайдерів за надання послуг доступу користувачам мережі інтернет до ресурсів сервісів".

Президент Петро Порошенко зазначив, що санкції, які були введені проти Росії, можуть бути переглянуті після повного виведення російських військ з території України.

1 червня 2017 року компанія "Яндекс.Україна" офіційно заявила про припинення своєї діяльності на території України і закриття своїх офісів у Києві та Одесі.

"Яндекс" передавав персональні дані українців безпосередньо до Москви

"Яндекс" передавав персональні дані українців безпосередньо до Москви

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація