Великий піст обійдеться хазяйкам у копієчку: ціни на овочі поспішають угору

Великий піст обійдеться хазяйкам у копієчку: ціни на овочі поспішають угору

Фото: Reuters

Зростання вартості окремих продуктів становить третину.

Вартість одного млинця становить 1,25 грн. Якщо додати ложку м’якого сиру зі сметаною, вийде більше трьох гривень за налисник.

У порівнянні з минулорічними цінами це підвищення на третину, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Втім, за Масляною у православних і греко-католиків йде Великий піст. Він триватиме 48 днів. Крім духовних обмежень передбачається різка зміна меню, що позначиться на сімейному меню. Зокрема, передбачається збільшення кількості овочів.

Піст аж ніяк не береже гаманець. Капусту зросла на третину з початку року. Фермери затаїлися в очікуванні великих грошей і створили дефіцит. Але минулого тижня оголосили тотальний розпродаж, тому що минуло-річний врожай атакувала гниль. Ціна на капусту поповзла вниз і стабілізувалася.

Ще один ціновий рекордсмен за всю історію незалежності - буряк. Його буквально тримають під арештом на складах в очікуванні зростання цін.

Та на одних овочах смачно зробити важко. У піст курятину завжди замінювали на гриби. Грибники звикли корелювати свої ціни саме з м’ясом птиці, а оскільки курочка дорожчає, то виростуть ціни і на популярні печериці. Експерти кажуть: аж на 20%.

Ще один замінник тваринного протеїну - зелень. Нині вітамінний пучок коштує вже як кілограм відбірної свинини.

Щоб зекономити, досвідчені господарки пропонують бодай зелену цибулю - вирощувати на підвіконні. Наразі ціна на гречку є найнижчою. Ціни зростати найближчим часом ніби не збираються. 

ТСН.Тиждень підбив кошторис Великого посту

ТСН.Тиждень підбив кошторис Великого посту

Повʼязані теми:

Наступна публікація