Весняні дощі спровокують дефіцит цукру в Україні

Весняні дощі спровокують дефіцит цукру в Україні

Фото: Pexels

Ціни зростатимуть поступово.

Експерти асоціації "Укрцукор" прогнозують, що через весняні дощі в Україні цього року буде дефіцит цукру. Аграрії вже зараз розуміють, що недоотримають 10-15% відсотків врожаю. "Сніданок з 1+1" досліджував, як це вплине на вартість цукру.

Як відомо, один українець з’їдає в середньому майже три кілограми цукру на місяць. Та вже цього року цукор стане дефіцитним, бо дощі розмили 10 частину посівів цукрових буряків. А ті, що вижили втратили свою цукристість.

Якщо у врожайний рік з 1 гектара цукрових буряків можна отримати 130 мішків цукру. То цього року по 20 мішків з кожного гектара аграрії не доотримають.

"Очікується дефіцит на внутрішньому ринку – 90% від необхідної потреби", – розповів заступник голови правління "Укрцукру" Руслан Бутило.

Продавці столичних ринків чекають на сезон консервації, аби цукровий торг пішов. Зараз цукру продається небагато. Та разом із сезоном закруток вгору підуть і ціни на цукор. А пік зростання експерти агроринку прогнозують ближче до нового року.

"Зростання буде поступовим, близько гривня-півтори на кілограмі. Це стосується і вагового, і фасованого", – уточнив Бутило.

Однак, без цукру українці не залишаться. На складах виробників є запаси, але якщо вони закінчаться, то солодкий пісок приїде з-за кордону. Щоправда, дорожчий за вітчизняний.

Нагадаємо, 8 травня повідомлялося, що крупи і хліб є лідерами подорожчання від початку року.

Чи безпечно купувати нефасовані крупи, цукорі і борошно

Чи безпечно купувати нефасовані крупи, цукорі і борошно

Повʼязані теми:

Наступна публікація