Від 1 липня виплати підвищать трьом категоріям пенсіонерів. Кому та на скільки

Від 1 липня виплати підвищать трьом категоріям пенсіонерів. Кому та на скільки

Фото: Getty Images

Пенсії зростуть завдяки зростанню прожиткового мінімуму.

Від 1 липня в Україні зросте розмір прожиткового мінімуму для всіх категорій громадян. Завдяки цьому зростуть три види пенсій, які прив'язані до прожиткового мінімуму.

Про це повідомили в Пенсійному фонді України, пише "Апостроф. Економіка".

Підвищення пенсій торкнеться осіб, які мають статус почесного донора України, що дає право на отримання надбавки до пенсії в розмірі 10% від прожиткового мінімуму (від 1 липня – 1777 грн). Для таких осіб розмір надбавки підвищиться від 170 грн до 177,7 грн.

Також зросте розмір максимальної пенсії. Нині сума обмежена 13730 грн. Від 1 липня буде 14350 грн на місяць.

Підвищать виплати особам, які досягли пенсійного віку, але не мають достатньо страхового стажу для отримання мінімальної пенсії. Такі українці отримують соціальну пенсію на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. На сьогодні він становить 1373 грн. З наступного місяця їм нараховуватимуть по 1435 грн.

Виплати не підвищать українцям, які отримують мінімальну пенсію, що на сьогодні дорівнює прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб. Це пов'язано з тим, що в зв'язку з прийняттям Пенсійної реформи в Україні мінімальна пенсія від жовтня 2017 року була підвищена до 1452 грн, тоді як прожитковий мінімум від 1 липня зросте до 1435 грн.

Пенсії знову перерахують - економічні новини

Пенсії знову перерахують - економічні новини

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація