Від Нового року в Україні зросли мінімальні зарплати і пенсії, але здорожчало опалення

Від Нового року в Україні зросли мінімальні зарплати і пенсії, але здорожчало опалення

Фото: УНІАН

Українцям трохи збільшили дохід, який піде на оплату нової комуналки.

З 1 січня на українців чекають фінансові оновлення, зокрема зростає мінімальна зарплата, декому підвищать пенсії, але усе це затьмарить здорожчання комуналки.

Так, згідно з держбюджетом, мінімальна заробітна плата в Україні з 1 січня зросла до 4173 грн в місяць, або до 25,13 грн в погодинному розмірі. Для порівняння 2017 року вона складала 3723 грн у місяць.

Прожитковий мінімум на одну особу в місяць з 1 січня 2019 року становитиме 1853 грн, з 1 липня - 1936 грн, з 1 грудня - 2027 грн.

Викладачам університетів підвищать зарплати – економічні новини

Викладачам університетів підвищать зарплати – економічні новини

Також з 1 січня для 2 млн осіб проведуть перерахунок пенсій, в тому числі, для військових пенсіонерів, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Також із 1 січня стартує пенсійна програма перерахунку пенсій, яка стосуватиметься осіб, яким виповнилося 65 років і вони мають трудовий стаж 35 років - для чоловіків, 30 років - для жінок. Це приблизно 2 млн пенсіонерів", - сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

Він також нагадав, що підвищення пенсій для інших категорій громадян буде проведено від 1 березня 2019 року. "Найбільший перерахунок пенсій, який стосуватиметься близько 11 млн громадян, буде здійснено від 1 березня наступного року (йдеться про 2019 рік, - ред.). Це буде осучаснення пенсій за новими розмірами заробітних плат", - розповів віце-прем'єр-міністр, додавши, що розмір підвищення пенсій становитиме від 15% до 40%.

"Золота" комуналка: яких цифр чекати у платіжках вже з нового року

"Золота" комуналка: яких цифр чекати у платіжках вже з нового року

Водночас можливе зростання доходу українців може затьмарити підвищення тарифів для населення на опалення у  середньому на 16,6% у зв'язку з підвищенням вартості газу для потреб населення.

"Зростання ціни природного газу з урахуванням тарифів на транспортування і розподіл природного газу на 22,8% призвело до зростання тарифів на теплову енергію для населення на 16,6%, і середньозважений тариф становить 1253,5 грн за 1 Гкал", - сказала керівник профільного управління НКРЕКП Світлана Чорних.

Вона додала, що 86,6% у тарифі на тепло припадає на вартість палива.

Повʼязані теми:

Наступна публікація