Від початку карантину в Україні зареєстрували 166 тисяч нових безробітних

Від початку карантину в Україні зареєстрували 166 тисяч нових безробітних

Фото: УНІАН

Це на на 48% більша, ніж у торік у травні.

Державний центр зайнятості зареєстрував 166 тисяч нових безробітних від 12 березня, коли в Україні почався карантин. 

Про це під час брифінгу повідомила заступниця директора Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

Найбільше людей втратили роботу в Дніпропетровській, Харківській та Львівській областях.

За словами чиновниці, Держслужба зайнятості наразі отримала три тисячі заявок на компенсацію часткового безробіття у секторі малого та середнього бізнесу.  "Ухвалені рішення про виділення допомоги майже 2500 людям. Найближчими днями почнеться фінансування. Розмір допомоги - дві третини ставки окладу працівника, але не більше мінімальної заробітної плати - 4723 грн", - розповіла Жовтяк.

У Держслужбі зайнятості також повідомили, що від початку карантину було надано допомоги з безробіттю на суму 2,3 млрд грн. Це на 40% більше, ніж у минулому році.

Також було виділено фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на суму 6 млрд грн. "Ці кошти в розмірі 1,3 млрд грн йдуть на фінансову допомогу виплат з безробіття, а 4,7 млрд - програма допомоги малому та середньому бізнесу по частковому безробіттю", - сказала Жовтяк.

Станом на 4 травня 2020 року кількість зареєстрованих безробітних становить 456,8 тис. осіб. Це майже на 48%, більше, ніж торік на цю ж дату. 

Як повідомлялося, в Україні громадянам, які втратили роботу в період запровадженого карантину через пандемію нового коронавірусу уряд спростив процес надання анонсованих субсидій. Тим, хто став на облік як безробітній можуть оформити виплату онлайн. 

Нагадаємо, від 11 березня на всій теориторії України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Втім вже від 11 має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків кафе тощо.

3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

На яку підтримку держави можуть розраховувати українці на карантині - очільниця Мінсоцполітики

На яку підтримку держави можуть розраховувати українці на карантині - очільниця Мінсоцполітики

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація