Відновлення економіки відбувається швидше, ніж очікувалося: прогноз Fitch

Відновлення економіки відбувається швидше, ніж очікувалося: прогноз Fitch

Фото: Дзеркало тижня. Україна

Fitch змінило прогноз щодо зниження світового ВВП в 2020 році.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings очікує, що світовий ВВП впаде на 4,4% в 2020 році. Прогноз незначно переглянули у бік поліпшення порівняно з червнем, коли прогнозувалося падіння світової економіки на 4,6%.

Про це йдеться в повідомленні агентства у вівторок, 8 вересня.

У повідомленні говориться про те, що відновлення економічної активності після безпрецедентно серйозної рецесії, пов'язаної з коронавірусом, в березні і квітні, було більш швидким, ніж очікувалося.

"Але ми очікуємо, що темпи зростання найближчим часом сповільняться", — йдеться в повідомленні.

За словами головного економіста Fitch Ratings Браяна Коултона, в Китаї вже відновлений довірусний рівень ВВП, а роздрібні продажі в США, Франції і Великій Британії в даний час перевищують рівні лютого.

«Але ми сумніваємося, що це стане V-подібним відновленням. Попереду шок безробіття. В Європі компанії скорочують капітальні вкладення, а соціальне дистанціювання продовжує безпосередньо обмежувати витрати приватного сектора», — додав він.

Крім того, Fitch Ratings очікує, що економіка США скоротиться на 4,6% цього року в порівнянні з падінням на 5,6% в червневому прогнозі.

Прогноз зростання в Китаї на 2020 рік становить + 2,7% в порівнянні з + 1,2% у червневому прогнозі. Ці зміни були частково компенсовані зниженням прогнозів ВВП на 2020 рік для єврозони до -9,0% (-8,0%), Великобританії до -11,5% (-9,0%) і для ринків, що розвиваються, за винятком Китаю, до -5,7% (з -4,7%).

Також у Fitch Ratings зазначають, що офіційні дані виявили масштаби економічних потрясінь у 2 кварталі 2020 року, коли світовий ВВП впав на 8,9% р/р, а в багатьох країнах обсяг виробництва впав на одну п'яту або більше.

Нагадаємо, що у середу, 9 вересня, долар знову здорожчає, а євро здешевшає. Офіційні курси валют оприлюднив Національний банк України. 

Зростання ВВП на 40% та мільйон нових робочих місць: Рада ухвалила програму діяльності уряду  

Зростання ВВП на 40% та мільйон нових робочих місць: Рада ухвалила програму діяльності уряду  

Повʼязані теми:

Наступна публікація