Вілли в Італії, готельні номери в Грузії і високі зарплати. Декларація сім'ї президента Зеленського

Вілли в Італії, готельні номери в Грузії і високі зарплати. Декларація сім'ї президента Зеленського

Фото: УНІАН

Родина пересувається на елітних автівках.

В Єдиному державному реєстрі декларацій опубліковано декларацію президента Володимира Зеленського за 2018 рік. Глава держави розкрив власність, яка була на ньому, його дружині Олені та у спільному володінні.

На Зеленського оформлений житловий будинок площею 353,5 кв м і земельна ділянка в Іванковичах Київської області, а також дві квартири в Києві загальною площею понад 386 кв м. і два паркувальних місця. Придбана в 2007 році квартира площею 254.5 кв м є у спільній власності Зеленського та його давніх бізнес-партнерів Бориса та Сергія Шефірів. Ще одна квартира у столиці площею 198,6 кв м оформлена порівну на Зеленського і Сергія Шефіра.

На дружину Олену зареєстрована одна квартира в окупованій Лівадії (Ялта) площею 129,8 кв м і паркувальне місце, а також квартира в столиці на 284 кв м. При цьому нежитлове приміщення у столиці на 337,8 кв м порівну розділене між Оленою та Ларисою і Оленою Шефірами. Ще одне приміщення на 305 кв м Олена ділить із Сергієм Шефіром.

Президент Зеленський і його дружина у 2018 році мали частки в двох британських квартирах. Він вніс до декларації дві квартири в українській столиці і три паркувальних місця, які є власністю кіпрської фірми Ельдоранте Лімітед. Компанія Сан Томмасо С.Р.Л. володіє в Італії житловими будинками площами 413 кв м кожен. Серед незавершеного будівництва на Зеленських зареєстровані готельні номери в Грузії загальною площею 436 кв м.

Родина пересувалась минулого року на авто Range Rover 2016 року і Mercedes-Benz 500 4 MATIC 2014 року випуску.

Крім того, родина Зеленських володіла у 2018 році цінними паперами у низці кіпрських компаній, корпоративними правами у "Студії Квартал 95" та інших, патентами. Президентське подружжя є кінцевими бенефіціарами 11 фірм із пропискою в Україні, Італії, Белізі і на Кіпрі.

У компанії "Квартал 95" Зеленський отримав зарплатню в розмірі 4,16 млн грн, а Олена - 1,11 млн грн. Дохід від підприємницької діяльності становить 4,13 млн грн, дохід від надання майна в оренду - майже 979 тис. грн. Відсотки, отримані в банках - майже 968 тис. грн. Також серед задекларованого є страхові виплати, роялті. 

У минулому році Зеленські тримали у банках понад 438 тис. дол., незначну суму в євро і понад 100 тис грн. Готівкою - 190 тис. дол., 62 тис. євро, 150 тис. грн. Утім, президент також кредитувався. Зокрема, в ОТП Банку позичив 200 тис. грн, в "ПриватБанку" - 400 тис. грн і 1 775 935 британських фунтів на Белізі. 

Інавгурація президента України Володимира Зеленського

Інавгурація президента України Володимира Зеленського

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація