Вінницький пенсіонер вимагає відключити його квартиру від газу і опалення через рахунки

Вінницький пенсіонер вимагає відключити його квартиру від газу і опалення через рахунки

Чоловік вже почав самотужки демонтувати батареї.

Одиночний протест. Вісімдесяти-річний вінничанин вимагає від чиновників і комунальників відрізати його квартиру від газу та опалення. Каже, йому достатньо лише електики, бо платити за інше не в змозі. Чиновники закликають пенсіонера оформити субсидію. І погрожують штрафом, якщо той самотужки відімкнеться від комунікацій, йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

Відмовитися від газу і перейти на альтернативне опалення вирішив вісімдесяти річний Олександр Федорчинко. Він вимагає закрити йому газ і сам почав від'єднуватися від опалення.

"Я на кухні зняв і просив їх, щоб вони мені не нараховували за ту частину площі квартири, що однієї батареї немає", - каже чоловік.

Причина - ціна. Каже остання платіжка йому прийшла на півтори тисячі гривень. З урахуванням пільги - як інвалід, мав би сплатити половину. Але переконує -отримуючи дві вісімсот - для нього це розкіш. Тож вирішив економити на централізованому опаленні та газопостачанні. Утім ,є одна перешкода. Він живе у 5-поверховому будинку.

Одному мешканцю відключати квартиру від комунакації відмовляються у міськтеплоенерго. Мовляв, постраждають інші жителі. Та попереджають у разі самовільного відключення, пенсіонер платитиме штраф.

У міськраді, куди пенсіонер написав заяву, знічені. Мовляв, як це зробити не знають. І радять інший вихід - відмовитися від пільги та оформити субсидію.

Утім, пенсіонер рішуче налаштований від'єднатися від мережі. Часу чиновникам дає до початку опалювального сезону. Інакше - уже обдумує, як реалізувати свій задум.

80-річний житель Вінниці вимагає відрізати його квартиру від газу та опалення

80-річний житель Вінниці вимагає відрізати його квартиру від газу та опалення

Повʼязані теми:

Наступна публікація