Вітренко повідомив, чого очікувати українцям від цін на газ упродовж року

Вітренко повідомив, чого очікувати українцям від цін на газ упродовж року

В Україні встановлено фіксовану ціну на газ до кінця березня 2021 року.

Кабінет міністрів працює над цим, щоб ціна на газ була на чинному рівні 6,99 грн за кубометр і після припинення дії граничної ціни 31 березня. Уряд, зокрема, планує "ринковим способом зробити так, що ціни будуть різні, але не вище, аніж 6,99 грн/куб.м".

Про це заявив в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко 16 лютого на форумі "Україна 30".

"Виходячи з кон'юнктури європейського ринку, можна очікувати, що буде зростання цін, проте уряд цього не допустить. Уряд зараз працює над стійким рішенням без надмірного втручання у роботу ринку, яке дозволить зробити так, щоб і до кінця цього року люди не платили за газ більше 6,99 грн/куб. м", - сказав Юрій Вітренко. 

За його словами, вже є певні варіанти дій для того, аби ціни залишалися на чинному рівні. Але Вітренко переконаний, що конкуренція між постачальниками газу на ринку збережеться. Втім, він вважає, що компанії повинні конкурувати меншою ціною.

"Ми не допустимо того, щоб ціна газу до кінця року збільшувалася. Це і комбінація річного тарифу, це комбінація так званої "gas release program", тобто коли український газ буде повною мірою надходити на ринок, як річний продукт, який зможуть купувати постачальники газу вже для населення. Тому що, щоб продати газ населенню, потрібно його десь купити. Це все буде зроблено для того, щоб забезпечити стабільну ціну не вище 6,99 до кінця року", - наголосив Вітренко.

Читайте також:

  • Українцям представлять річні ціни на газ: Шмигаль назвав термін 
  • Хаос із платіжками: як навіть ті українці, хто справно сплачує комуналку, стають боржниками 
  • НКРЕКП переглянула тарифи на розподіл газу для 13 облгазів: перелік 
  • Сім газопостачальників у лютому встановили ціни менші, ніж рекомендував уряд: список компаній

Відсьогодні в Україні починають діяти знижені тарифи на газ

Відсьогодні в Україні починають діяти знижені тарифи на газ

Повʼязані теми:

Наступна публікація