Влада Белізу взялася за справу про відмивання грошей Януковичем та Манафортом - Bloomberg

Влада Белізу взялася за справу про відмивання грошей Януковичем та Манафортом - Bloomberg

Фото: Getty Images

Департамент фінансових розслідувань країни з'ясовує інформацію щодо платежу через белізький офшор.

У Белізі почали розслідувати відмивання коштів позбавленого звання президента України Віктора Януковича і американського політтехнолога, колишнього очільника кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта через Киргизстан.

Про це пише Bloomberg.

За даними видання, наразі влада Белізу з'ясовує деталі щодо отримання Манафортом 750 тисяч доларів з рахунку в Киргизстані через белізький офшор.

Зокрема, очільник компанії International Corporate Services (ICS зареєструвала у 2007 році Neocom Systems Limited, яка звинувачується у відмивання грошей – прим.ред.) Даг Сінгх розповів виданню, що отримав численні запити від Департаменту фінансових розслідувань Белізу.

Водночас, як передає Bloomberg, влада Белізу відмовляється від коментарів, так само не вдалося дізнатися подробиці у директора Neocom Євгена Касєєва, речник Манафорта заявив, що йому невідомо про такий переказ.

Окремо наголошується, що сам Манафорт відмовився спілкуватися із авторами статті.

Зазначимо, раніше український нардеп Сергій Лещенко повідомляв, що для отримання цих коштів був використаний договір між компанією Davis Manafort і офшорним підприємством Neocom Systems Limited, зареєстрованим у Белізі, однак гроші були переведені з Киргизстану і за нібито продаж комп'ютерного обладнання, а не консультації як політика.

Нагадаємо, колишній голова виборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт стверджує, що "чорна бухгалтерія" Партії регіонів є сфальсифікованим документом.

Утім видання The New York Times повідомляло, що екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів протягом 2007-2012 років з прихованої каси "Партії регіонів". Водночас Манафорт заперечив отримання будь-яких грошей.

Своєю чергою AP підтвердило платежі з "тіньової бухгалтерії" Партії регіонів Полу Манафорту. Йдеться про платіж Манафорту 750 тисяч доларів з белізького офшору Neocom Systems Limited, у якого був рахунок в Киргизстані. Фірма політтехнолога Девіс Манафорт отримала вказану суму на наступний день після дати виставлення рахунку. Агентство також знайшло документи, що підтверджують виплату фірмі Манафорта у 2007 році $ 455 249, що також відображено у "амбарній книзі" Партії Регіонів. Ця виплата була здійснена від компанії Graten Alliance Ltd., яка також була зареєстрована в Белізі, а тепер є неактивною, - йдеться у розслідуванні видання.

Натомість Манафорт в коментарі виданню наголосив, що усі фінансові перерахунки є законними.

Повʼязані теми:

Наступна публікація