Власники банківських карток не могли розрахуватися та зняти готівку через глобальний збій

Власники банківських карток не могли розрахуватися та зняти готівку через глобальний збій

Фото: freerangestock.com

Проблема стосувалася карток Mastercard.

Увечері четверга, 12 липня, стався глобальний збій у системі банківських карток Mastercard. Це відчули на собі не лише в Україні, а й в інших країнах.

"Сьогодні півтори години сильно штормило Mastercard. Якийсь глобальний збій, який торкнувся не тільки українських банків, а й деякі інші країни. На жаль, якось вплинути на швидкість виправлення ми не могли. Але ми для себе зробили висновок, що треба навчитися краще комунікувати з клієнтами, попереджаючи їх про збої до того, як вони самі звернуться з питанням WTF в нашу службу підтримки. Прошу вибачення у всіх, кого ми могли підвести", - написав у соцмережах один із засновників monobank Дмитро Дубілет.

Нині система вже працює.

У Mastercard підтвердили, що в їхній системі стався збій, який спричинив затримку деяких операцій на карткових операціях на деяких ринках. Проблему вже вирішили - нині все працює в штатному режимі. Про це пише The Wall Street Journal.

"Ми усвідомлюємо, що раніше в процесі обробки транзакцій з обмеженою кількістю, можливо, були деякі проблеми. Ситуація була вирішена, і ці операції тепер працюють як зазвичай", - заявив прес-секретар Mastercard.

Компанія Mastercard не уточнила, в яких саме країнах стався збій із картками. Відомо, що крім України, проблеми також були в Латвії.

Нагадаємо, кілька днів тому стався глобальний збій у "ПриватБанку" - не працювали банківські картки, термінали та інші послуги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація