ВВП Росії в 2014 році впаде через ситуацію в Україні - американський банк

ВВП Росії в 2014 році впаде через ситуацію в Україні - американський банк

Зростання російської економіки в 2014 році може сповільнитися через ситуацію в Україні

Citi знизив прогноз росту російської економіки.

Американський банк Citi різко знизив прогноз росту ВВП Росії - з 2,6% до 1% в нинішньому році. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на дослідження банку.

Однією з причин погіршення прогнозу банк називає ситуацію в Україні. "Зростання напруженості в Україні являє собою серйозний негативний чинник для російської економіки, створюючи ризик її уповільнення", - наголошується в документі.

Також, згідно з дослідженням, нестабільна ситуація на ринках негативно вплине і на обсяг інвестицій в Росію. "Напруженість в Україні, яка посилюэться, служить складним фоном для економіки Росії і створює значні ризики зниження економічної активності. Ми скорочуємо наш прогноз зростання інвестицій з колишніх 3,8% до нуля", - наголошується в звіті Citi.

Зазначимо, що офіційний прогноз зростання ВВП РФ становить 2,5 відсотка. В 2013 році зростання російської економіки склало 1,3% при первинному прогнозі в 3,6%.

З початку 2014 року економіка Росії відчуває негативний вплив кризи в Україні. При цьому день конфлікту в Криму коштував Росії більше, ніж Олімпіада в Сочі.

Крім того, в останні місяці відбувається ослаблення рубля.

Повʼязані теми:

Наступна публікація