"Вжарити по перше число". Гройсман анонсував глобальну перевірку облгазів через шахрайство з платіжками

"Вжарити по перше число". Гройсман анонсував глобальну перевірку облгазів через шахрайство з платіжками

Фото: УНІАН

Він закликав українців не платити більше 8,55 грн за кубометр газу.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман планує провести масштабну перевірку облгазів-монополістів через нарахування українцям незрозумілих боргів і завищення цін на газ.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Він наголосив, що газ коштує 8,55 за кубометр, все інше – шахрайство постачальників. "Заявляю, платіть не більше 8,55 і тільки по лічильнику. Ніяких попередніх боргів бути не може", - звернувся він до українців.

Гройсман додав, що ініціює глобальну перевірку місцевих облгазів за участю представників Міністерства регіонального розвитку та ЖКГ, Міністерства енергетики та Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"Їх треба вжарити по перше число, бо монополісти вже сіли на голову і звісили ноги", - сказав очільник уряду. На його думку, перевірка "приведе до тями" облгази, оскільки зараз "вже занадто багато" скарг на їхню роботу.

Раніше у НАК "Нафтогаз" заявили, що у декількох регіонах України облгази та газзбути групи Дмитра Фірташа дезінформують споживачів у квитанціях на оплату газу. Зокрема, в листопаді багато українців отримали платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередніх роки зі значними сумами.

До 2020 року українську ціну на газ планують зрівняти з ринковою

До 2020 року українську ціну на газ планують зрівняти з ринковою

Повʼязані теми:

Наступна публікація