Яблука, морква і гречка: Держстат порахував, які продукти найбільше подорожчали від початку року
Найбільше подешевшала цибуля.

Державна служба статистики оприлюднила дані про середні ціни на споживчі товари за перше півріччя 2020 року.
Які продукти подорожчали, а які впали в ціні від початку року - розповіли у Сніданку з 1+1.
Від січня до липня найбільше здорожчали яблука. Різниця з початком року складає 133,5%. Нині варітсть кілограму фруктів складає близько 38 гривень. Морква теж здорожчала у понад два рази. Зараз за кілограм коштує 14,5 гривні. Гречка піднялася у вартості на третину: кілограм обійдеться близько 37 гривень.
Хліб пшеничний додав до ціни одну гривню. Буханку нині продають майже за 25 гривень. Батон за пів року став дорожчим на 20 копійок: коштує близько 14 гривень.
Найбільше серед продуків подешевшала цибуля. Вона втратила в ціні майже чверть. Зараз кілограм цього овоча можна придбати в середньому за 6,8 гривні.
Яйця стали дешевшими на 23%: десяток продають за 16 гривень. Трійку лідерів зі зниження ціни закриває куряче філе. Нині кілограм можна придбати усередньому за 84,8 грн.
Як повідомлялося, у Держстаті заявили, що в Україні наразі борщовий набір дешевший, ніж минулого року і ціна може впасти ще нижче. Зазначається, що попри те що більшість продуктів в червні здорожчали, овочі борщового набору навпаки почали дешевшати.