"Яндекс" отримає збитків від українських санкцій на 7 млрд рублів – посадовець РНБО

"Яндекс" отримає збитків від українських санкцій на 7 млрд рублів – посадовець РНБО

Фото: УНІАН

Кожен українець, який відмовився від користування російськими соцмережами, завдає збитків економіці РФ.

Російська компанія "Яндекс" отримає збитки від українських санкцій у розмірі 7 млрд рублів.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" розповів керівник служби з питань інформаційної безпеки РНБО Валентин Петров.

"Яндекс" вже порахував свої збитки від санкцій – це 7 млрд рублів. Акції "Яндексу" впали на 1,3 млрд доларів за одну добу. Це все несплачені податки, не витрачені на оборону Російської Федерації, це згорнута програма "Армати", винищувачів п'ятого покоління, флоту і так далі", - сказав він.

Член політради партії "УКРОП" Дмитро Сіманський у свою чергу зазначив, що кожен українець, який відмовився від користування російськими соцмережами, завдає збитків економіці РФ.

"Кожна людина, яка не зайшла у "ВКонтакте" чи в "Одноклассники", або не скористалася поштою mail.ru – це людина, яка завдала збитків Росії. Рішення РНБО завдало дуже суттєвих збитків російському бізнесу, який контролюється Кремлем, і воює проти України", - сказав Сіманський.

Нагадаємо, 16 травня, російські соцмережі "ВКонтакте" і "Одноклассники" потрапили до списку юридичних осіб, щодо яких Україна ввела санкції.

Президент України затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони про розширення списку фізичних та юридичних осіб, щодо яких введено санкції. Загалом, обмежувальні заходи стосуються 468 компаній. В указі пояснюється, що заборона діє на інтернет-провайдерів за "надання послуг доступу користувачам мережі інтернет до ресурсів сервісів".

Президент Петро Порошенко зазначив, що санкції, які були введені проти Росії, можуть бути переглянуті після повного виведення російських військ з території України.

Кожен українець, який відмовляється від «ВКонтакте», завдає збитків російській економіці – Сіманський

Кожен українець, який відмовляється від «ВКонтакте», завдає збитків російській економіці – Сіманський

Повʼязані теми:

Наступна публікація