Ярмарок вакансій. Де можна заробити до Нового року

Ярмарок вакансій. Де можна заробити до Нового року

Фото: Reuters

Сезонна робота може допомогти заробити на новорічні свята.

Україна вже щосили готується до новорічних свят: на полицях супермаркетів повсюдно з'являються новорічні сувеніри і предмети декору, магазини оголошують знижки та акції, міста прикрашають святковою ілюмінацією, а населення починає замислюватися над новорічними подарунками для своїх близьких і друзів. Але гроші з нагоди різдвяних свят можна не лише витратити, але й заробити. На ярмарках вакансій вже з'явилася маса пропозицій сезонної роботи.

ТСН.uа з'ясовував, кого шукають і яку плату пропонують роботодавці.

Продавці ялинок

У грудні масово з'являються точки продажу живих ялинок. Колючі дерева – самий ходовий товар другої половини грудня. Можна не просто працевлаштуватися їхнім продавцем, але і спробувати організувати самостійну торгівлю. Закупівлю можна здійснювати у ДП "Київське лісове господарство" та визначитися з місцем продажу.

Зазвичай починають працювати ялинкові базари у всій країні з 15 грудня. У минулому році вартість одного дерева варіювалася від 100 до 500 гривень – в залежності від висоти, розміру і "пухнастості".

Продавці на новорічні ярмарки і в крамниці сувенірів

В торгові центри потрібні продавці новорічних іграшок та декору. Робота нескладна, серед вимог - консультація покупців, приймання і облік товарів, підтримання чистоти. За місяць (в основному протягом грудня, або від 7.12 до 7.01) пропонують у середньому від 10 тис. гривень.

Як готуються українці до новорічних свят

Як готуються українці до новорічних свят

Розмальовувач новорічних товарів

На виробництво святкових предметів інтер'єру потрібні розмальовувачі. Тут необов'язково мати художню освіту, але акуратність і старанність - вітаються. Розмальовувати доведеться свічки і новорічні фігурки вже зараз і аж до Нового року. При цьому оплата, як правило, залежить від обсягу виконаних робіт. Загалом протягом місяця за цю роботу можна отримати від 8 до 12 тис. гривень протягом місяця.

Пакувальники подарунків

Вже зараз на склади потрібні пакувальники новорічних подарунків. Є можливість працювати іноміським, часто роботодавці пропонують забезпечувати житлом у гуртожитках. Графік можна підбирати за бажанням від 8 до 12 годин на день, оплату, яка варіюється від 5 до 10 тис. гривень, (у середньому 250 гривень за зміну) обіцяють здійснювати щотижня. 

Вантажники

Для чоловіків з міцним здоров'ям є можливість заробити на складах із святковою новорічною продукцією. Від початку листопада потрібні вантажники для розвантаження, складування і навантаження ящиків і коробок із новорічними подарунками. Виплати заробітної плати є щоденні і щотижневі, в середньому - від 450 грн на день.

Роздавання листівок

Через велику кількість різноманітних знижок та акцій, які пропонують магазини, для їхньої реклами потрібні промоутери. Тут теж можна підбирати графік за бажанням, а за роботу пропонують в середньому 45 гривень/година.

Аніматори

Починаючи від Дня святого Миколая (19 грудня) і до кінця новорічних свят можна підпрацювати Дідом Морозом і Снігуронькою. В основному на таку роботу потрібні студенти театральних вишів, але за належної артистичності і доброзичливого складу характеру повеселити діточок може вдатися у будь-кого. Ціни тут варіюються залежно від затраченого часу і дати - чим ближче до Нового року, тим послуга стає дорожчою. Нині за новрічні ранки у навчальних закладах пропонують 150 грн за 30 хв, 200 грн за годину та 300 грн за 2 години.

Водії таксі

Гідно можна заробити водієм таксі, оскільки ціни ближче до новорічних свят стрімко злітають, а за кілька годин до і після Нового року тарифи можуть зрости втричі. При цьому клієнтів - більш ніж достатньо. Деякі водії залишають "святкові" тарифи до Різдва. За новорічну ніч, як стверджують досвічені водії, цілком можливо заробити кілька тисяч гривень.

Взагалі Новий рік і Різдво - свята, які дають можливість заробити будь-якій людині: хтось випікає святкове печиво, оформлює самостійно новорічні іграшки або варить особливе різдвяне мило. Головне: не лінуватися і дозволити фантазії розгулятися.

Які новорічні іграшки вибирають українці і коли краще їх купувати

Які новорічні іграшки вибирають українці і коли краще їх купувати

Повʼязані теми:

Наступна публікація