ЄБРР призначив нового директора у справах України

ЄБРР призначив нового директора у справах України

ЄБРР призначив нового директора у справах України

Фото: Європейський банк реконструкції і розвитку

До виконання обов'язків Патроне стане 1 листопада.

Новим керівничим директором Європейського банку реконструкції та розвитку в Східній Європі та на Кавказі став Маттео Патроне, який до цього відповідав за Румунію та Болгарію.

Офіс Патроне буде в Києві. Він відповідатиме за операції та залучення банку в Україні, Білорусі, Молдові, Вірменії, Азербайджані та Грузії. Про це повідомили в ЄБРР, який є одним із найбільших інвесторів в економіку України.

Сукупні інвестиції ЄБРР у шість країн насьогодні становлять майже 24 млрд євро на всіх секторах їхніх економік.

До цього київський офіс очолював Френсіс Маліге. Його призначили керівничим директором фінансовими установами у штаб-квартирі ЄБРР у Лондоні.

"Я залишу Україну, але Україна не залишить мене - у вас є новий друг у Лондоні! Приєднуйтесь до мене, вітаючи Маттео в Києві. Я з нетерпінням чекаю на його введення на посаду в найближчі тижні", - написав Маліге у Facebook.

"Моє пріоритетне завдання - створити умови для того, щоб наші сильні місцеві команди могли спиратися на це і розширювати далі. Ці потреби величезні, і наша пропозиція є привабливою. Наша мета - продовжувати сприяти конкурентоспроможності місцевих економік, коли вони рухаються ближче до Європи", - сказав Патроне.

Патроне – громадянин Італії, приєднався до ЄБРР 2008 року в Лондоні як член корпоративної команди акцій після успішної кар'єри в приватному секторі. 2012-го його призначили директором банку в Сербії, 2015-го - регіональним директором у справах Румунії та Болгарії. За час свого існування банк вклав більше 2 млрд євро в обидві країни. Патроне розпочне роботу в Києві 1 листопада 2018 року.

Європарламент схвалив надання Україні одного мільярда євро для розвитку економіки

Європарламент схвалив надання Україні одного мільярда євро для розвитку економіки

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація