ЄБРР удвічі збільшив розмір компенсації суми кредитів на утеплення житла

ЄБРР удвічі збільшив розмір компенсації суми кредитів на утеплення житла

Фото: УНІАН

Компенсації становитимуть 35-40%.

Європейський банк реконструкції та розвитку вдвічі збільшив розмір грантів на модернізацію та утеплення житла за програмою IQ energy. Компенсація для населення становитиме 35% замість 15-20%, а для ОСББ – 40% замість 25-30%.

Водночас максимальну суму гранту, яка є доступною одній фізособі, залишилася незмінною і становить 3 тис. євро.

"Своїм рішенням – збільшити розмір гранту до 35% від загальної суми кредиту – ми прагнемо не лише допомогти жителям України утеплити і модернізувати своє житло, але і, що набагато важливіше в довгостроковій перспективі, свідомо переходити до раціонального споживання енергоресурсів через використання сучасних енергоефективних технологій", - сказав директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Компенсацію виплачуватимуть протягом трьох-п'яти тижнів після підтвердження електронної заявки. Її можна буде отримати не лише на основне обладнання, а й на супутні товари, а також вартість монтажних робіт, якщо вони були придбані в кредит від банків-партнерів програми, разом з основним обладнанням. Договори про співпрацю за програмою IQ energy підписані з "Райффайзен Банком Аваль", "УкрСиббанком" і "ОТП Банком".

Загальний обсяг компенсацій на утеплення житла в рамках програми IQ energy становить 15 млн євро.

Нагадаємо, ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Від початку діяльності в країні, від 1993-го, банк взяв на себе зобов'язання із надання майже 12 млрд євро в рамках 369 проектів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація