ЄІБ готовий надати понад 100 мільйонів євро на модернізацію українських електричок

ЄІБ готовий надати понад 100 мільйонів євро на модернізацію українських електричок

Фото: УНІАН

Поки це стосується Запорізької та Дніпропетровської областей.

Європейський інвестиційний банк готовий надати 110 мільйонів євро на модернізацію українських електричок у Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Про це повідомив провідний економіст Європейського інвестиційного банку Пірс Вікер, передає "Укрінформ".

"Представляючи сторону банку ми б хотіли акцентувати увагу на тому, що ми готові інвестувати кошти банку в поліпшення приміського сполучення. Але для того, щоб інвестиції носили стабільний характер, повинні бути технічні зміни", - заявив він.

Зазначається, що середній вік електричок на Запоріжжі становить близько 30 років, а щороку ними користується майже 7,5 мільйона пасажирів.

"Проект, який ми сьогодні розглянемо, пропонує не тільки оновлення рухомого складу, а й також системні зміни в організації пасажирських перевезень. Пілотними регіонами для проекту обрано Запорізьку і Дніпропетровську область ", - розповіла заступниця директора Департаменту інвестиційної політики АТ "Укрзалізниця" Юлія Гурєєва.

За її словами, у разі досягнення угоди ЄІБ надасть 110 мільйонів євро на придбання восьми сучасних електропотягів.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" скаржиться і просить в уряду понад 7 мільярдів гривень на оновлення приміського рухомого складу. За даними залізничників, вагонний парк у критичному стані: на 97% "зношені" дизель-поїзди, на 87% - електрички. Деякі з них не оновлювались від 1960 року. Через кричущу застарілість складу, цього року у червні вже постраждали пасажири на Волині та Запоріжжі. Тоді у приміських потягах горіла контактна мережа і дизель.

Українські електрички: що потрібно, аби вони стали безпечними та комфортними

Українські електрички: що потрібно, аби вони стали безпечними та комфортними

Повʼязані теми:

Наступна публікація