ЄС заборонив ввезення курятини з України

ЄС заборонив ввезення курятини з України

Фото: Associated Press

Яйця під заборону не потрапили.

ЄС тимчасово призупинив ввезення з України м’яса птиці та м’ясної продукції з птиці.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, посилаючись на відповідне повідомлення Єврокомісії від 22 січня.

Зазначається, що при цьому яйця та яєчна продукція під ці обмеження не підпадають.

"За оперативним повідомленням, яке надійшло вчора ввечері від Європейської Комісії, тимчасово призупинено ввезення з України на територію ЄС м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці та термічно необроблених продуктів з птиці. При цьому яйця та яєчна продукція під ці обмеження не підпадають", - йдеться у повідомленні.

У службі зазначили, що Україна, відповідно до міжнародних зобов’язань, невідкладно повідомила міжнародних торговельних партнерів про виявлення випадку грипу птиці і вжила усіх необхідних заходів.

У Держслужбі з питань безпечності харчових продуктів заявили, що рішення Єврокомісії їх приголомшило, оскільки ці заходи відповідають європейським.

"Враховуючи звіти численних місій з оцінки еквівалентності, результати перемовин та попередніх домовленостей, зазначене рішення ЄС є приголомшливо неочікуваним для української сторони", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, у Вінницькій області (с. Бугаків Немирівського району Вінницької області) було зареєстровано загибель птиці. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу 19 січня було встановлено діагноз на грип.

Чому українська курятина припала до смаку європейцям – економічні новини

Чому українська курятина припала до смаку європейцям – економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація