Європейський суд анулював санкції щодо Іванющенка, однак залишив стосовно Клименка

Європейський суд анулював санкції щодо Іванющенка, однак залишив  стосовно Клименка

Фото: УНІАН

Суд зобов'язав ЄС оплатити всі судові витрати Іванющенка.

Європейський суд загальної юрисдикції прийняв рішення про скасування санкцій стосовно колишнього народного депутата України Юрія Іванющенка.

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на рішення суду.

Зазначається, що суд прийшов до висновку, що інформація, зазначена в листах, на які посилалася Рада ЄС, щоб залишити Іванющенка в списку санкцій, або не має значення, оскільки ці процедури не стосуються незаконного привласнення державних коштів, або містить невідповідності, і у Ради мали виникнути сумніви щодо достатності представлених доказів.

"Рада зробила явну помилку, вважаючи, що розгляд, відкритий проти заявника... є причиною для збереження його імені в списку, що він був об'єктом кримінального судочинства, порушеного владою України щодо дій, які можуть бути охарактеризовані як незаконне привласнення державних коштів і що, отже, ці розгляди дозволяли класифікувати заявника як такого, що задовольняє відповідним критеріям", - йдеться в рішенні суду.

Таким чином, суд задовольнив позов Іванющенка, ухваливши визнати рішення Ради ЄС щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, підприємств та органів у зв'язку з ситуацією в Україні від 5 березня 2015 року та від 4 березня 2016 року недійсними по відношенню до нього.

Генпрокуратура має намір оголосити підозру Іванющенку за відчуження ринку "7 кілометр"

Генпрокуратура має намір оголосити підозру Іванющенку за відчуження ринку "7 кілометр"

Окрім того, суд зобов'язав ЄС оплатити всі судові витрати Іванющенка.

Також суд 8 листопада виніс рішення в аналогічній справі екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Суд відхилив позов колишнього чиновника і зобов'язав його оплатити судові витрати.

Нагадаємо, раніше у Латвії апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн доларів, що належать колишньому депутату Верховної Ради України Юрію Іванющенко. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація