Євросоюз скасував заборону на імпорт м’яса птиці з України – урядовець

Євросоюз скасував заборону на імпорт м’яса птиці з України – урядовець

Фото: УНІАН

Кількатижнева пауза в торгівлі з ЄС добігла кінця.

Європейський Союз знову дозволив українським виробникам м’яса птиці продавати свою продукцію до країн континентальної спільноти. Про це повідомив у фейсбук заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка.

Увага увага увага!!! ЄС ПІДТРИМАВ рішення про зонування випадку пташиного грипу в Україні. Таким чином заборона ЄС на...

Опубліковано Taras Kachka Пʼятниця, 14 лютого 2020 р.

За його словами, накладену раніше заборону, котра стосувалася насамперед виробників курятини, було знято. "Чекаємо на оприлюднення відповідного рішення", - наголосив представник Кабміну.

Він також зауважив, що рішення далося ЄС непросто. "Справді, рішення було прийнято не одностайно, бо кілька держав-членів незадоволені прогресом у співпраці з Україною по інших питаннях", - пояснив Качка і додав, що вважає таку ситуацію "цілком нормальною реакцією".

Урядовець також висловив сподівання, що всі проблемні питання буде вирішено впродовж поточного року. "Наш пріоритет на цей рік – максимально зняти усі проблемні питання у цій сфері", - запевнив він.

Як повідомлялося, в січні в Україні на одному з аграрних підприємств у Вінницькій області було зафіксовано спалах пташиного грипу. Через це низка країн заборонили ввезення продукції птахівництва, виробленої в нашій державі.

ЄС заборонив імпорт курятини з України через пташиний грип - Економічні новини

ЄС заборонив імпорт курятини з України через пташиний грип - Економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація