Євросоюз виділить Україні понад 190 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом

Євросоюз виділить Україні понад 190 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом

Фото: Associated Press

Загалом ЄС надасть країнам-партнерам 15 мільярдів євро.

Понад 190 мільйонів євро отримає Україна від Євросоюзу у зв’язку з пандемією коронавірусу.  Програму допомоги країнам-партнерам затвердила Єврокомісія, йдеться у ТСН.12:00.

Це гроші за програмою "Східне партнерство". Фактично не нові, а перенаправлені з інших проектів. Тепер ці мільйони підуть на медичне обладнання, підтримку вразливих людей, кредити малому бізнесу, онлайн-освіту та боротьбу із фейками.

Загалом ЄС своїм партнерам виділить 15 мільярдів євро. Велика частина цих грошей піде в Африку. В Європі зараз хочуть спрацювати на випередження і не дати вірусу повернутися пізніше.

Як рятувати європейську економіку у часи коронавірусу, міністри фінансів країн ЄС не можуть вирішити. Відеоконференції з цього приводу тривають від 7 квітня, і сьогодні. Італія та Іспанія, що найсильніше постраждали від коронавірусу, вимагають розділити борги через вірус на всіх. Німеччина, Нідерланди, Австрія та Фінляндія платити за сусідів не хочуть.

Низка країн вже готуються знімати карантинні обмеження. Але дуже повільно, і поступово. Фінляндія через два тижні відкриє дитячі садочки. Чехія дозволить займатися спортом без маски, і ходити в ліс. Поступово готуються знімати обмеження Австрія, Нідерланди, Данія.

Кореспондент "Радіо Свобода" Григорій Жигалов

В яких європейських країнах послаблюють карантин і чи не спровокує це нову хвилю захворювання

В яких європейських країнах послаблюють карантин і чи не спровокує це нову хвилю захворювання

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація